Мъж даде голяма сума пари на училището в Първомай. Чавдар Здравчев, който

...
Мъж даде голяма сума пари на училището в Първомай. Чавдар Здравчев, който
Коментари Харесай

Първомаец продаде къща и даде сумата на училището в града

Мъж даде голяма сума пари на учебното заведение в Първомай. Чавдар Здравчев, който е роден в града и е шеф на СУ “Проф. доктор Асен Златаров ” в Първомай, е продал етаж от двуфамилна къща.
Прочетете още
Сумата от осъществената сделка преди години я употребявал за нуждите на учебното заведение. 

“Имах предпочитание учебното заведение ни да има съвременна визия, да бъде приятна и сигурна просветителна среда както за учениците, по този начин и за учителите, чиновниците и служащите, среда, в която всеки да откри своето място.  Идеята ми беше учебното заведение ни да стане конкурентоспособно, с цел да задържим децата и техните родители оптимално дълго, като им предложим всичко това, което предлага огромният град “, споделя Чавдар Здравчев. 

Сумата я дал безплатно. 

„ С част от средствата ремонтирахме столовата и физкултурния салон; закупихме интерактивни дъски за всички класните стаи и друга техника, фитнес уреди за закрито и открито… “, споделя още шефът на учебното заведение в Първомай. 

Той добавя, че през всичките тези години е ползвал и персонални средства от заплатата си като шеф и като общински консултант за избрани ежедневни учебни и извънучилищни потребности - за облагородяването на учебния двор и на паркинга; за присъединяване на възпитаници в разнообразни състезания и надпревари, свързани с науката, спорта и изкуствата; за разнообразни благотворителни дела.

„ Непрекъснато се раждаха нови хрумвания, за реализирането на които не ми се искаше да се харчат единствено средства от бюджета ни, който към оня миг не беше в положително положение “, споделя още Здравчев. 

Пътувал в страната и в чужбина, с цел да вземе положителния образец и е на мнение, че хората в градове и села като тези в община Първомай могат да живеят умерено и да се усещат уютно и удобно. 

“Тази е повода да се кандидатирам за кмет на Първомай. Желая и нашата община да има подобен образ. Аз съм човек, който държи на приемствеността и почита към този момент направеното, само че искам всеки идващ ден да бъде по-добър от предходния. Имаме да извървим още доста дълъг път, с цел да придобие общината ни актуалния образ, който нашите съграждани заслужават. Считам, че през годините съм натрупал задоволително опит и бих се справил и с това предизвикателство. Готов съм да продължа да работя за хората, тъй като съм удовлетворен, когато те са щастливи и живеят добре “, споделя претендентът за кмет на Първомай от коалиция ПП-ДБ Чавдар Здравчев. 



Чавдар Здравчев е приключил междинното си обучение в Английската гимназия в Пловдив. Магистър е по български език и литература и по британски език и литература от Пловдивския университет. Работил е като преподавател по британски език и като специалист по британски език в Регионалното ръководство на образованието в Пловдив и в Министерството на образованието и науката. 

От м. октомври 2014 година Чавдар Здравчев е шеф на СУ “Проф. доктор Асен Златаров ”.

Удостоен с премията на Синдиката на българските учители в Националния конкурс за шеф на годината и с почетното отличие „ Неофит Рилски “ - най-високото отличие в просветителната система на Република България. Носител e на Почетния знак на град Първомай. 



Купуването и продаването на гласове е закононарушение! 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР